Guide: hvilket drivhus skal jeg vælge?

Måske har du altid haft grønne fingre og drømt om en køkkenhave, så du kan imponere med hjemmedyrket grønt til maden fra grillen. Måske kunne du bare godt tænke dig at blive bedre til det planter. Eller måske er din helt store drøm at få dit eget orangeri i baghaven, hvor du kan nyde morgenkaffen og avisen.

Et drivhus kan bidrage med meget, og hvis du bliver god til at passe på tingene derinde, kan det faktisk være frodigt og flot det meste af året. Afhængigt af hvilken type drivhus, du gerne vil være indehaver af, kan det dog blive dyrt. Hvis du har behov for det, kan du finde ud af, hvad der er det Nemmeste lån for dig.

Klassisk drivhus, vægdrivhus eller orangeri

Det første, du bør spørge dig selv om, er formålet med drivhuset. Hvor meget plads du vil ofre, og hvad du har tænkt dig at dyrke. Én ting er kvadratmeterne, det fylder på jorden, men nogle planter vokser også opad, og hvis du vil dyrke sådan nogle, skal du sørge for plads til det.

Placeringen af dit drivhus kan også være afgørende for væksten. Det er nemlig vigtigt, der kommer masser af lys til planterne derinde, men får de for meget sol i løbet af dagen, kan drivhuset også blive for varmt. Igen afhænger det af formålet.

Der findes tre hovedkategorier, når man taler om drivhuse. Måske passer den ene slags bedre til din have end en anden, men de alle kommer i et væld af størrelser og kombinationer:

  • Klassisk drivhus: som de fleste kender det. Et drivhus, der står frit i haven. Det fås i mange størrelser, og det er let at tilpasse til din have.
  • Vægdrivhus: er perfekt til din lille have, men kommer også i flere størrelser. Det er oplagt at placere op ad husmuren eller kolonihavehuset.
  • Orangeri: kræver plads og egner sig bedst til en større have. Til gengæld er der ikke grænser for, hvad du kan have derinde. Her er rig mulighed for at have borde og stole. På den måde bliver det et ekstra opholdsrum.